BOTANISK HAVE KØBENHAVN

BOTANISK HAVE KØBENHAVN

16. marts 2019

BOTANISK HAVE KØBENHAVN

Botanisk Have i København er et tilbagevendende pusterum centralt placeret i hovedstaden. Palmehuset, der er opført i 1872, har en højtidelig stemning med tropiske planter, en meget fotograferet vindeltrappe og pausebænke. Fra Palmehuset går du på eventyr i de tilstødende væksthuse. Som noget nyt er der nu adgang til Sukkulent- og kaktushuset. Og om sommeren kan du nyde sommerfugle og planters harmoniske følgeskab i Sommerfuglehuset, der åbnede juni 2018. Her er lidt billeder fra mit seneste besøg.

BOTANISK HAVE KØBENHAVN2019-03-16T20:35:03+01:00

BERGIANSKA TRÄDGÅRDEN

BERGIANSKA TRÄDGÅRDEN

2. juli 2017

BERGIANSKA TRÄDGÅRDEN

På min tur til Sverige besøgte jeg også Bergianska trädgården, der ligger i Stockholm. Bergianska trädgården har to væksthuse i meget smukke omgivelser. Det ene er nyere og det andet er et velbevaret kuppelformet drivhus fra 1900 med navnet Victoriahuset. Victoriahuset har begrænset åbningstider. Jeg blev glædeligt overrasket af planter og vækster fra begge væksthuse, og det var en kæmpe oplevelse. Jeg så for eksempel en gigantisk Ørkenrose, en betagende Bougainvillea i drømmende nuancer, et træ med navnet Banksia grandis og de fineste Lotus-blomster. Der er også et stemningsfyldt gammelt orangeri i haven, der fungerer som café. Det er et meget fint sted at besøge. Her er lidt billeder fra oplevelsen.

BERGIANSKA TRÄDGÅRDEN2017-07-26T11:34:14+02:00

GÖTEBORGS BOTANISKA TRÄDGÅRD

GÖTEBORGS BOTANISKA TRÄDGÅRD

16. juni 2017

GÖTEBORGS BOTANISKA TRÄDGÅRD

Trädgård er svensk og betyder have. Forleden besøgte jeg Göteborgs botaniska trädgård. Havde fået en god anbefaling af Benjamin Henning, så forventningerne var tilstede. Jeg blev dog slukøret mødt af stillads over indgangspartiet, men det berørte heldigvis ikke adgangen til væksthusene. Jeg fik et mangfoldigt, anderledes og nørdet indtryk af stedet. Væksthusene er delt op i plante-emner. Meget gennemført inden for specifikke plantearter. Og anderledes delt op end hvad jeg ellers har oplevet. For eksempel var der en hel afdeling kun med Begonia. Der var også kunstudstilling her og der blandt det grønne, hvilket gav en hyggelig sammenhæng. Stedet har også en velbesøgt udendørs have. Jeg afrundede mit besøg af i den store tilknyttede butik med særskilt planteboghandel. Det var alt i alt en stor fornøjelse.

GÖTEBORGS BOTANISKA TRÄDGÅRD2017-07-26T11:20:50+02:00

BOTANISK HAVE I KØBENHAVN

BOTANISK HAVE I KØBENHAVN

29. maj 2017

BOTANISK HAVE I KØBENHAVN

Botanisk Have i København ligger centralt – tæt ved Nørreport Station. Væksthusene er nedslidte her og der, men det er absolut en stor planteoplevelse. Det er tydeligt at se gartnernes omhu og engagement. Botanisk Have har også en butik med venlig betjening iført stråhat. Her er lidt billeder fra mit forårsbesøg, hvor jeg blandt andet spottede en blomstrende Greyia sutherlandii.

BOTANISK HAVE I KØBENHAVN2017-07-26T11:23:09+02:00

JEOMIJI BOTANICAL GARDEN

JEOMIJI BOTANICAL GARDEN

18. april 2017

JEOMIJI BOTANICAL GARDEN

I påsken var jeg i Sydkorea med gode venner. Vi havde base i hovedstaden Seoul, men med en afstikker til øen Jeju. Jeju har 600.000 indbyggere og en botanisk have der hedder Yeomiji Botanical Garden. På hjemmesiden hævder de at være en af Asiens største, så der var sommerfugle i maven. Det var en storslået oplevelse og stedet er på niveau med væksthuse i Berlin, New York og København. Indgangspartiet, der er center for væksthusene, er overdådigt med smukke højder og fylde. Fra den overlegne glas-hall er det let at overskue de opdelte og velholdte væksthuse. Topkarakter herfra og lidt billeder fra besøget.

JEOMIJI BOTANICAL GARDEN2017-07-26T11:25:54+02:00

GRØNNE BERETNINGER FRA NYC #Paletblad

GRØNNE BERETNINGER FRA NYC #Paletblad

10. december 2016

GRØNNE-BERETNINGER-FRA-NYC-Paletblad
Paletblad spottet i en Brooklyn-kulisse. Dette er hermed min NYC-afrunding for denne gang.

GRØNNE BERETNINGER FRA NYC #Paletblad2017-07-26T11:45:17+02:00

GRØNNE BERETNINGER FRA NYC #plantebutikker

GRØNNE BERETNINGER FRA NYC #plantebutikker

27. november 2016

udendoers-vaegmaleri

GRØNNE BERETNINGER FRA NYC #plantebutikker

Jeg besøgte tre planteadresser i NYC. De var alle forskellige, men alligevel med et innovativt New Yorker-strejf.

THE SILL har et indbydende vægmaleri udenfor.
Den mindre butik har mange forskellige urtepotter i milde farver og står selv bag det formrige design. Der er fyldt godt op i det mindre butikslokale med et bredt udvalg af planter inklusiv mange Air Plants.

GREEN FINGERS MARKET har en dragende facade og er spændende at gå ind i. Det første du møder er planter, når du træder indenfor. Bagerst i lokalet er der vintagetøj. Det er en god og anderledes kobling, den japanske ejer har tilført butikken. Tøjet signalerer vintage-hverdagstøj som går godt i spænd med plante-arbejdstøj. Der er blandt andet kitler, T-shirts og overalls. Der var generelt et stort planteudvalg og fine grønne tilbehørsting. Og et sødt personale.

SPROUT HOME er en anledning til at besøge det rare miljø i Williamsburg. I modsætning til de andre butikker er her også afskårne blomster, der står på køl i køleskabe. Det er en stor butik i et flot stemningsfyldt lokale. Der er masser at se på hvad angår planter og tilbehør. Deres disk er smuk og gennemført.

smaa-planter-i-ramme
green-fingers
to-piger-bag-disk

GRØNNE BERETNINGER FRA NYC #plantebutikker2017-07-26T11:48:03+02:00

GRØNNE BERETNINGER FRA NYC #Queens

GRØNNE BERETNINGER FRA NYC #Queens

23. november 2016

GRØNNE BERETNINGER FRA NYC-01

GRØNNE BERETNINGER FRA NYC #Queens

Jeg er for nylig hjemvendt fra en tur til NYC og den grønne kikkert (og mit Leica-kamera) var en trofast følgesvend.
I Queens, der er en anbefalelsesværdig perle, besøgte jeg parken der hedder SOCRATES SCULPTURE PARK. Stedet var oprindeligt en losseplads og er i dag en legeplads for kunstnere. Og især et grønt frirum for alle.
Der er masser af kreativitet at kigge på, stadig park-hygge-islæt og et flot kontrastsyn til Manhattan.
På billederne er der en skulptur, der huser nogle kaktus og så havde stedet også et drivhus der var integreret i flaskegrønne værkstedcontainerne. Jeg kunne lide det.

GRØNNE BERETNINGER FRA NYC-02

GRØNNE BERETNINGER FRA NYC #Queens2017-07-26T11:52:05+02:00

NEW YORK BOTANICAL GARDEN

NEW YORK BOTANICAL GARDEN

27. juni 2016

newyork-12

NEW YORK BOTANICAL GARDEN

I påsken besøgte jeg New York Botanical Garden, som er placeret i bydelen Bronx. Glashusene er spektakulære, velholdte og imponerende store.

Selve parken er uoverkommelig på gåben, hvis du vil se den i alle ender og kanter. Der kører pendulvogntog, som giver indblik i den storslåede og historiske park. Hop af og på dette tog eller begræns et område, som du vil nyde spadserende.

Det var en vild oplevelse at besøge stedet. For det første var der en prangende orkideudstilling, som blæste mig og mine orkideforbehold bagover. Og for det andet mødte jeg en irgrøn blomsterklase, som jeg aldrig har hørt om eller set tidligere. Planten hedder Jade Vine, er meget sjælden og kan ellers kun opleves i de filippinske regnskove.

newyork-12
newyork-12
newyork-12
newyork-12
newyork-12
newyork-12
newyork-12
newyork-12
newyork-12
newyork-12

newyork-12

NEW YORK BOTANICAL GARDEN2017-11-20T09:55:54+01:00

BLÅREGN I BERLIN

BLÅREGN I BERLIN

31. maj 2016

BLÅREGN I BERLIN
Forleden, da jeg var i Berlin, opdagede jeg en overdådig smuk park. Parken hedder ”Volkspark Humboldthain” og er temmelig stor samt kuperet. Der er fine have-finesse-bænke områder men også masser af luftig skovstemning. På toppen er der et fantastisk udsigtspunkt til solnedgang og panoramaudsigt over skønne Berlin. Jeg blev særligt beriget med denne blomstrende Blåregn i en perfekt kulisse.

BLÅREGN I BERLIN2018-11-08T10:08:19+01:00