GÖTEBORGS BOTANISKA TRÄDGÅRD

16. juni 2017

GÖTEBORGS BOTANISKA TRÄDGÅRD

Trädgård er svensk og betyder have. Forleden besøgte jeg Göteborgs botaniska trädgård. Havde fået en god anbefaling af Benjamin Henning, så forventningerne var tilstede. Jeg blev dog slukøret mødt af stillads over indgangspartiet, men det berørte heldigvis ikke adgangen til væksthusene. Jeg fik et mangfoldigt, anderledes og nørdet indtryk af stedet. Væksthusene er delt op i plante-emner. Meget gennemført inden for specifikke plantearter. Og anderledes delt op end hvad jeg ellers har oplevet. For eksempel var der en hel afdeling kun med Begonia. Der var også kunstudstilling her og der blandt det grønne, hvilket gav en hyggelig sammenhæng. Stedet har også en velbesøgt udendørs have. Jeg afrundede mit besøg af i den store tilknyttede butik med særskilt planteboghandel. Det var alt i alt en stor fornøjelse.