BEHANDLING AF ULDLUS

10. maj 2022

Uldlus kan være en udfordring i stueplanter. Tag kampen op hvis planten er betydningsfuld eller har kostet mange penge, ellers er det ikke besværet værd, og planten bør kasseres.

TEGN PÅ ULDLUS
Uldlus ligner bænkebidere dyppet i mel, bortset fra størrelsen, da de er meget mindre. De udskiller hvidt vandafvisende voks, som ligner vattotter.
Uldlus sidder ofte i bladhjørner på planterne særligt sukkulenter. Har du opdaget et angreb så undersøg naboplanter, da det let smitter.

BEHANDLING
Planten skal i karantæne under behandlingen. Eventuelt udenfor, forår og sommer, på en skånsom plads væk fra middagssol og blæst.
Start med at fjerne det vandafvisende voks ”vattotterne” med en fugtet vandpind eller med fingrene. Fjern også synlige uldlus. Dernæst skyller du planten meget grundigt uden at gøre skade på den. Når du har lavet det ovennævnte forarbejde, så sprøjter du planten med Provanto.

PROVANTO INSEKTMIDDEL
Det er uden tvivl det mest effektive godkendte bekæmpelsesmiddel. Provanto er færdigblandet og lige til at spraye på. Læs produktbeskrivelsen.
Det virker hurtigt og er samtidig systemisk, som betyder at det arbejder sig ind i planten og beskytter i op til 8 uger. Da uldlus er svære at bekæmpe så gentag behandlingen hver 14. dag indtil de er helt væk. Det kræver vedholdenhed og overvågning, men er absolut muligt med Provanto.

Vil du læse mere om Provanto så klik her >>

BEHANDLING-AF-BLADLUS-1
BEHANDLING-AF-BLADLUS-1
BEHANDLING-AF-BLADLUS-1
BEHANDLING-AF-BLADLUS-1

Tekst og foto: Henny, Karen, Mette, Ulla og Helle