GUIDE TIL MONSTERA OBLIQUA

26. april 2017

Monstera Obliqua har sit særlige og æstetiske udtryk med de mindre fligede blade. Og er nutidens grønne planteikon. Plantens vækst er krybende, og lader du den vokse vil den dekorativt tyngde ned. Den formeres ved stængelstiklinger.

GRUNDSKOLE
Placering og vanding
Monstera Obliqua er generelt glad for lys samt morgen- og aftensol. Den tåler ikke stærk middagssol forår og sommer. Lad den tørre ud mellem vandinger, hvilket betyder at jorden skal være tør eller minimum til den tørre side, inden du vander.

GRUNDSKOLE
Formering
Klip et stykke stængel af over et vilkårligt led. Skab overblik over det afklippede stykke. Hvor har du lige klippet, og hvor er enden på det afklippede.

Det afklippede stykke stængel skal nu klippes op i enkelte stiklinger.
Du klipper en centimeter under et led. Leddet er der, hvor der på billedet er en luftrod. Klip stængelstiklingen til så længden cirka er 5-6 centimeter. Gentag processen, så mange gange som stænglen kan give stiklinger. Stængelstiklingen kan fint bruges selvom der ikke er et blad ved det aktuelle led. Jeg klipper ofte bladet væk, da det ikke er bladet der danner kommende vækst – det er luftroden.

Stængelstiklingerne sættes i så- og priklejord fra PINDSTRUP og som minimum to styk til en kommende plante. Leddet og tilhørende luftrod skal ned under jorden og derefter trykkes det fast med fingrene. Placeres lyst og væk fra den stærke middagssol. Hold stiklingerne let fugtige og vent 8-12 uger på livstegn.

Tekst og foto: Henny Kirstine Broberg