GUIDE TIL STREPTOCARPUS

8. juli 2017

Streptocarpus er en stueplante med rig og vedvarende blomstring. På dansk hedder den Spiralfrugt. Den findes i mange blomstrende udgaver. Streptocarpus er en del af en større plantefamilie, der hedder Gesneriaceae. Her er gode råd til pasning og pleje.

Placering og vanding

Streptocarpus vil gerne stå lyst, men tåler ikke den stærke middagssol forår og sommer. Anbefaler en vindueskarm mod øst eller vest. Planten foretrækker at tørre ud mellem vandinger, og det betyder at jorden skal være tør, inden du vander på ny.

Formering

Find et flot blad og klip det forsigtigt fra planten. Bagefter klipper du bladet i passende stykker. Stumpernes bladnerver skal vende op mod himlen, når de puttes i jorden.
Det afklippede stykke skal halvt under jorden og halvt over jorden. Tryk stykket fast med fingrene, så jorden slutter sig ind til bladstiklingen.

Bladstiklingerne skal formere sig fremfor at rådne, så vær over processen med opmærksomhed og fornemmelse. Hold det let fugtigt.
Metoden kræver tålmodighed, og der går 4-8 uger inden livstegn. Tidsperspektivet afhænger af hvornår på året du starter processen op og hvor meget varme og luftfugtighed mv. der skabes.
Jeg anbefaler så- og priklejord fra PINDSTRUP til formeringsmetoden.

ER DU INTERESSERET I BLADSTIKLINGER SÅ SEND EN HILSEN HER.

Tekst og foto: Henny Kirstine Broberg